Se den spennende historien!

1970 tallet

Hatteland Electronics AS ble stiftet i 1971 for å drive salg og distribusjon av elektroniske komponenter. Første utsalgssted var en hylle i kolonialbutikken til familiens kombi-bruk innerst i en Vestlandsfjord.

1980 tallet

Hatteland Electronics AS vokste og ble en betydelig aktør med leveranser over hele verden. Som følge av dette vokste behovet for datastøtte. Ingen av de tilbudte datasystemene ble den gang vurdert som gode nok. Det ble i 1980 besluttet å utvikle en egen superdatamaskin (RamBase) og egne dataprogrammer. Denne dataløsningen var kanskje Norges første Cloud-tjenester. Systemene har fått stor utbredelse og utvikles og selges fortsatt.

Omsetningen på 1980 tallet økte sammen med behovet for lagerkapasitet. I denne perioden kom ideen om å kunne ta i bruk ledige luftarealer opp under tak til lagerplass. Hatteland startet enda en gang utvikling av et helt nytt produkt,. Denne gangen var det et automatisk robotstyrt lagersystem som ble utviklet. Systemet fikk navnet AutoStore. AutoStore er patentert og selges over hele verden. Systemet er fleksibelt og kan bygges med tilpasset form og kapasitet.

1990 tallet

På slutten av 90-tallet ble det besluttet å bygge et datasenter med fokus på høy sikkerhet. Resultatet er et datasenter som fremstår som ett av Nord-Europas sikreste. Datasenteret er i sin helhet EMP-sikkert, (Elektro Magnetisk Puls) og er blant de fremste kategorisert i forhold til TIER-klasse.

2000 tallet

Datasenteret i fjellhallen til Hatteland har siden oppstart hatt en jevn tilgang av kunder fordelt på et stort antall kundesegmenter.  Hovedfokus for Hatteland er nå segmentene Bank & finans, Olje & gass og Rederi & shipping.